Carl Henning Pedersen

Født september 1913 København, død februar 2007 (93 år) København .
 Prins Eugens Medalje(1980), Eckersberg Medalje (1950),

Thorvaldsen Medaljen (1963), Ridder af 1. klasse af Dannebrog, 

Carl Henning Pedersen og Else Alfelts Museum i den tidligere skjortefabrik Angligaarden ved Herning. 

Carl-Henning Pedersen er en autodidakt dansk kunstmaler, som opnåede international anerkendelse blandt andet gennem sin tilknytning til COBRA-bevægelsen.

Carl Henning Pedersen blev bisat fra Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum, omgivet af sine egne værker, ved en mindehøjtidelighed 1. marts 2007. Hans urne er nedsat i Angligaarden, som han selv udsmykkede i 1966-68) 

Carl Henning Pedersen blev ridder af 1. grad af Dannebrogordenen 5. september 1974. 

Portræt af billedkunstner Carl-Henning Pedersen i et udstillingskatalog (Sophienholm, 1970) filosoferede Carl-Henning Pedersen over kunstens betydning. Han skrev: “Tid er det eneste, vi ikke har nok af. Tiden tabes, men gennem kunstens værker erobres den tilbage (…) kunsten holder os levende”. Pedersen blev 93 år og har i knap syv årtier med usvækket energi skabt det ene kunstværk efter det andet. Drivkraften fandt han i “glæden ved at sætte en farve ved siden af en anden farve”. Den glæde bevarede han gennem alle årene. På Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum i Herning finder man flere tusinde af hans værker, som viser hans maleriske begavelse og umådelige skaberkraft. Byen, som også har udnævnt ham til æresborger, er også hjemsted for flere af hans store udsmykninger, den keramiske udsmykning i Angligaarden, dekorationen af museet i Birk og senest Obelisken, der blev indviet i 2003 i forbindelse med Pedersens 90-års fødselsdag.