Sten Børsting

Steen Børsting keramik

Virkelighedens mange lag

Vi mennesker må tilegne os virkelighedens mange lag gennem sansning og læring. Det er en livslang proces at forstå sin omverden og derigennem at skabe sin egen identitet.  Det ligger dybt i mennesket at realisere sig selv, at finde en kreativ livsform, en måde at forbinde sig med den virkelighed, vi alle er en del af.

I de sidste 20 år har rejser og ophold i udlandet været kilden til megen inspiration og for udviklingen af nye ideer og ny teknik.  Det har ikke kun været inspirerende at møde andre mennesker fra forskellige kulturer, men også de indtryk og oplevelser, der udfolder sig i samarbejdet med disse mennesker. Mødet med mennesker i et kreativt arbejdsfællesskab, det at tyde virkelighedens forskellige lag og derved skabe nye fortolkning af virkelighedens væsen og inderste karakter – har til stadighed været grundlaget for nytænkning af ideer og nye former og teknikker.

En Ægyptisk dør, en japansk brændestabel, et skrifttegn, en bevokset sten – øjeblikke af oplevelse, der omsættes og transformeres ind i nye ideer og nye former. Teksturer, farver og nye strukturer genopstår og finder nyt liv i rakubrændingens glohede ovn, en art fuldendelse, hvor et sublimt resultat føjer nye dimensioner til virkelighedens lag.

Sten Børsting

op